Supported Training™

Saknar ni arbetsmetoder eller vill ni öka er framgång inom arbetsmarknadfrågor?

Varför Supported Training™?

Baserat på vår erfarenhet och arbete med att stötta verksamheter, såg vi tidigt utmaningen med att grundmetodiken Supported Employment inte alltid tillämpades korrekt i praktiken. Dels för att:

  • Många deltagare upplevs inte redo att söka en anställning
  • Många deltagare får praktikplatser, arbetsträningar och studier istället för anställning

Därför utvecklade vi arbetsmetoden Supported Training™ 2009, för att bättre möta dessa utmaningar, behov och mål som  Supported Employment inte har som huvudsyfte.

CE Solutions egenutvecklade metod Supported Training™, är ett komplement till Supported Employment för att skapa trygga övergångar och bättre rusta deltagaren  framgång på arbetsmarknaden.

Metoden är utformad för att kunna erbjuda arbetslivsinriktad rehabilitering i ett tidigare skede än Supported Employment.

Låt deltagarens mål styra val av arbetsmetod!

Kompetensutveckling är målet

Supported Training™ hjälper medarbetare att kvalitativt stödja deltagare att hitta, utveckla och matcha kompetens vars mål är träning och kompetensutveckling för att nå såväl arbetslivets basala krav som arbetsmarknadens kompetenskrav. 

Arbetsmetoden syftar till att skapa trygga övergångar till när deltagaren är redo för målet anställning eller studier.

Hur arbetar man med Supported Training™?

Supported Training™ är en femstegsmetod inspirerad av grundmetodiken Supported Employment med fokus på ett kvalitativt och målinriktat arbete för träning och kompetensutveckling.

Arbetsmetoden ger verksamheter och medarbetare:

  • gemensam metodplattform
  • strukturerad och konkret arbetsmetod
  • stöd till såväl deltagare som arbetsgivare
  • målfokuserat och kvalitativt arbetssätt
  • kvalitativt matchningsunderlag

Supported  Training™ metoden har fått en stor spridning i Sverige och flera verksamheter använder och har inspirerats av metoden så som exempelvis Arbetsförmedlingen, kommuner,  regioner, samordningsförbund och privata aktörer.

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Varmt välkommen att kontakta oss. Vi lyssnar gärna på era behov för att tillsammans hitta bästa upplägg och skräddarsy er utbildningsinsats.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt! Lämna dina uppgifter nedan så hör jag av mig.

Annika Malm