Supported Employment

Saknar ni arbetsmetoder eller vill ni öka er framgång inom arbetsmarknadsfrågor?

Varför Supported Employment?

Supported Employment är en evidens- och värdebaserad amerikansk metod som  utvecklades av specialpedagogen Marc Gold på 1970-talet men är idag spridd över hela världen. Grundtanken är att alla människor kan arbeta på den öppna arbetsmarknaden om de får rätt stöd och förutsättningar.

Marc Gold, är känd för sitt uttalande ”everyone can learn, if only I can figure out how to teach them”.

Metoden fick en snabb spridning med anledning av dess revolutionerande förhållningssätt, konkreta strategier och effektiva resultat.

Den är en av världens mest spridda arbetsmetoder, som även har visats sig vara en av de mest framgångsrika metoder av alla inom arbetslivsinriktad rehabilitering.

Målet är anställning

Målsättningen med Supported Employment är att stötta människor vars mål är att finna, få och behålla en anställning på den reguljära arbetsmarknaden.

Viktigt att poängtera att andra insatser som resulterar i arbetsträning, studier eller praktik anses inte inom Supported Employment vara det korrekta resultatet. Det är dock vanligt att detta anses vara rimliga stödinsatser under processen med att nå målet anställning.

Men åter igen, målet är anställning i Supported Employment.

Hur arbetar man med Supported Employment?

Arbetsmetoden är en strukturerad femstegsmodell om fokuserar på att ge ett individuellt anpassat stöd till deltagare vars mål är att finna, få och behålla en anställning.

Arbetsmetoden ger verksamheter och medarbetare:

  • gemensam metodplattform
  • strukturerad och konkret arbetsmetod
  • stöd till såväl deltagare som arbetsgivare
  • målfokuserat och kvalitativt arbetssätt

I Sverige används och inspireras flera verksamheter av arbetsmetoden så som exempelvis Arbetsförmedlingen, kommuner,  regioner, samordningsförbund och privata aktörer. Metoden rekommenderas av Socialstyrelsen, eftersom den är forskningsbaserad och har visat sig ge stora samhällsekonomiska vinster

Vill du veta mer om våra utbildningar?

Varmt välkommen att kontakta oss. Vi lyssnar gärna på era behov för att tillsammans hitta bästa upplägg och skräddarsy er utbildningsinsats.

Hej!

Vad kul att du vill komma i kontakt! Lämna dina uppgifter nedan så hör jag av mig.

Annika Malm